Een drag race met 700 horse power, mannen en nerfguns & ik krijg mijn eigen work sight!

Na ontbeten te hebben met worst van de BBQ, saus en brood, zijn we met alle trucks naar een uitkijkpunt gereden. Om er te komen hebben we een heftige route af moeten leggen en je kan daar ook maar op één punt draaien met de trucks en jeeps. Al snel bleek dat onze truck te lang (zó lang dat je niet eens heen en weer kon steken) om te draaien en dus moesten we een andere techniek bedenken om de auto te draaien. We besloten de truck in de 2 wheel drive te zetten en ‘m vervolgens met zijn vieren aan te duwen via de achterkant. Hierdoor ontstaat er een wheelspin en op deze manier is het dus makkelijker om de auto te duwen, zonder dat je 100 keer hoeft te steken. Ha, is Discovery Channel tóch nog ergens goed voor geweest!

Die zondag zijn we met alle jongens naar een drag race geweest. Een drag race is een lange baan (deze keer was het op een vliegveld), waarop twee trucks tegen elkaar strijden gedurende een race. De ene truck maakt nog meer lawaai dan de ander, wát een geluid komt er uit die dingen! Alle mannen hier sleutelen aan hun auto’s om ‘m nóg sneller te maken en om nóg meer lawaai te creëren (sommige trucks hadden wel 700 horse power)! Voordat de race van start gaat, vindt er een burn-out plaats. Tijdens een burn-out draaien alleen de achterwielen van de trucks, waardoor er veel rook ontstaat en de banden warm worden. De warme banden zorgen er dan voor dat je meer grip hebt tijdens het optrekken. Er was zelfs een truck bij die met de twee voorwielen omhoogging! Natuurlijk waren ook de Tesla’s, BMW’s en Audi’s aanwezig!

Die week daarna heb ik, samen met Ken en Richard, gewerkt aan het huis én ben ik wezen squashen met de boys. Alle jongens hier doen aan sport en het leek ons leuk om twee keer per week met elkaar te gaan squashen. Vrijdagavond is het hier feest, want dan gaan we eigenlijk altijd naar de beste kroeg aan de Sunshine Coast! Het weekend heb ik toen lekker even rustig aan gedaan. Zaterdag was Margi’s dochter, Naomi, jarig. Naomi heeft twee kinderen van 11 en 13 en die hebben maar liefst 30 (!) nerfguns in huis liggen. Nerfguns zijn nep geweren waarmee je zachte kogels kunt schieten. Nou, wat doe je als je op zo’n moment dan met alleen maar mannen aanwezig bent in een huis waar 30 nerfguns liggen? Juist, dan start je een oorlog! Man, man, man, wat voelt het soms toch fijn om even kind te kunnen zijn!

Maandag hoefde ik niet meer naar de worksight van Ken en Richard, want ik mocht met Andy mee op stap! Hij wilde mij graag laten zien hoe zijn leven is wanneer hij werkt voor West Coast Log Homes en Dakota Ridge Builders. Die dag hebben we álle worksights bezocht waar collega’s aan het werk zijn en ook vertelde hij mij dat ik binnenkort mijn eigen (!) worksight krijg. Dat houdt in dat ik dan de leiding heb en dat ik mijn eigen team moet regelen + alle gereedschap en het benodigde hout van de yard. Andy zei dat hij op zoek is naar mensen die zelfstandig een klus kunnen leiden en dat hij zeker weet dat ik dat kan. Maar, eerst wilde hij mij iets anders gaafs laten zien: hij werkt namelijk alleen voor de allerrijkste Canadezen die er zijn…

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming viel mijn mond letterlijk open. Zó’n mooi uitzicht, zó’n mooie locatie en zó’n mooi pand! We mochten naar binnen, want er moest wat gebeuren met de elektricien, maar helaas mag ik geen foto’s delen. Wel kan ik vertellen dat álles van steen en hout was gemaakt en dat de vloer bestond uit het allerduurste notenhout wat er bestaat. Alles was tot in de detail helemaal perfect. De mooiste loges en beams die ik ooit heb gezien!

Die middag zette Andy mij thuis af en moest ik mij gaan voorbereiden op mijn eigen klus. Ik moest het hout voor de beamwrapping gaan halen op de yard – het langste deel was wel 25 feet (dat is zo’n 8 meter) lang. Je vraagt je vast af hoe we dat hier vervoeren, maar dat doen we natuurlijk gewoon op de Canadian way: je gooit het hout op het dak van je truck, bindt er een paar straps omheen en vervolgens rij je op je gemakkie naar de klant toe. Het hout stak voor en achter de truck wel drie meter uit. Als ik dit als Politie in Nederland had gezien, had ik mezelf aangehouden, maar de Canadese politie doet er gelukkig niets aan en kijkt gewoon de andere kant op. Samen met Michael leverde ik toen het hout en het gereedschap af bij de klant en de volgende dag kon ik starten met de klus!

Met welk gereedschap ik hier werk? Dat wil je niet weten… Ik moest mijn acht meter lange beam 45 graden zagen met een piepklein zaagje. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af hoe ik dat uiteindelijk heb geflikt. Gelukkig heb ik veel geleerd al die jaren bij Creavorm, anders was het vast en zeker fataal misgegaan! De klanten waren zó tevreden met ons werk, dat Michael, Allessio en ik 150 dollar fooi per persoon kregen (en daarnaast was er ook een heerlijke bananencake met chocolade gebakken)! Ook Andy was trots en aan het einde van de klus kreeg ik dan ook een schouderklopje en de woorden dat ik perfect werk heb afgeleverd. Nu kon het weekend beginnen!

Dat weekend zijn we met alle jongens naar een klein meer gereden – anderhalf uur omhoog over highway 101, totdat je bijna bij het punt bent dat je met de boot over moet naar een ander eiland. We namen een drône met ons mee en daarnaast had ik natuurlijk ook al mijn camping-spullen en tent mee. Nog één van de jongens had een tent bij zich en de rest besloot allemaal in hun truck of SUV te slapen. We maakten een kampvuur en hebben heel de dag gevist, gevoetbald, in de kano gevaren en muziek geluisterd. Ook hier heb ik mijn ogen uitgekeken door de prachtige natuur, want ieder plekje hier is anders! Omringd zijn met bergen met besneeuwde toppen, dubbele regenbogen vlak voor je neus en wilde dieren om je heen, dat gaat toch nóóit wennen? We hebben met de drône alles vast kunnen leggen!

De volgende dag hadden we helaas pech, want er waren twee trucks die met geen mogelijkheid wilden starten. De jongens hadden hun telefoons namelijk in de auto opgeladen gedurende de nacht… Gelukkig zijn alle mensen hier super aardig en waren er binnen no time mensen die ons konden helpen!

Maandag en dinsdag hadden Michael en ik de beamwraps verder afgemaakt en vervolgens brachten we het gereedschap terug naar de yard. Daar kreeg ik te horen dat ik binnenkort word getraind om écht log homes te gaan maken en dus om te gaan werken met loodzware kettingzagen en bizar grote schaven… Eindelijk! Maar wel spannend, hoor!

5 gedachten over “Een drag race met 700 horse power, mannen en nerfguns & ik krijg mijn eigen work sight!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *