M’n nicht op bezoek, eindelijk een stabiel ‘thuis’ én nieuwe chicas op m’n pad!

Dus na zes héél fijne dagen samen, was het voor mij weer tijd om in het vliegtuig te stappen – Tess kwam een weekje op visite op het eiland en wat zij niet wist, was dat ik in hetzelfde vliegtuig (en zelfs op de stoel naast haar) zat. Ik heb haar nog nooit zó verward zien kijken als op het moment dat wij voor haar deur stonden om d’r op te pikken. Maar, of dat nu kwam door onze verrassing, óf door het feit dat ze door haar wekker was heen geslapen, is me nog steeds niet helemaal duidelijk…

De week met Tess was heerlijk! Het was in eerste instantie de bedoeling dat ze ‘bij mij’ zou blijven slapen, maar sinds ik de weken vóór haar komst dus eigenlijk helemaal geen ‘bij mij’ heb gehad, besloten we om een accommodatie te boeken – we kregen als verrassing van mijn tante twee heerlijke nachtjes in een prachtig hotel in Es Canar en zelf boekten we daar twee andere appartementen in Ibiza stad omheen. Tess was vooral op het eiland om lekker bij te komen en te genieten. Ideaal, want hierdoor vond ze eigenlijk álles leuk; van pizza en Netflix op bed, tot de hippiemarkt in Es Canar. En van pinchos op het plein in de stad, tot de bioscoop en het sluitingsfeest van Atzaro. Om nog maar niet te beginnen over de verrukkelijke lunch bij La Paloma, op de gastenlijst bij Pikes, of het uurtje Aeroyoga in Cala Llonga. Een fijn weekje samen om nooit meer te vergeten!

Op de laatste dag van Tess haar vakantie, had ik in de morgen een kennismaking bij het gezin waar ik al eerder over schreef. Via Facebook kwam ik een tijd geleden in contact met Marleen van 24NANNIES en zij had een aanvraag van een Nederlands gezin dat op zoek was naar een au-pair op Ibiza. In eerste instantie zag ik het au-pair zijn niet zo heel erg zitten, je woont dan namelijk bij het gezin in huis en ik heb daar niet heel veel positieve ervaring over gehoord. Toch wilde ik graag kennismaken met hen en het inwonen overwegen; ik had tenslotte geen plek om te verblijven en de timing was dus eigenlijk per-fect. De kennismaking met de moeder van het gezin was fijn en we spraken af dat we november zouden zien als een proefmaand – daarna kon ik altijd beslissen om alsnog een plekje voor mezelf te zoeken, of om tóch bij het gezin te blijven wonen.

Na de kennismaking was het tijd om de nodige voorbereidingen te treffen voor Halloween. De dag van tevoren had ik onder begeleiding van Tess het e.e.a. ingekocht bij de plaatselijke Chinees en die avond was het zover. Het lullige was dat Tess die avond om 20.00 uur weer richting huis vloog, maar gelukkig is het waar wat ze zeggen; de voorbereidingen op het feest waren minstens (!) nét zo leuk als het feest zelf! Op het eiland is Halloween nogal een ‘dingetje’ overdag lopen de mensen (ja, kinderen én volwassenen) al verkleed rond en ’s avonds gaan de meeste clubs weer even een nachtje open om iedereen uit z’n dak te kunnen laten gaan in de griezeligste outfits (er is zelfs een échte Halloween winkel in Ibiza stad!) Ik vierde Halloween met Joëlle en Leandra en na een uren durende voorbereiding op het gebied van make-up, reden we richting HEART, om vervolgens de Pacha in te duiken. Heel tof, die sfeer op de feesten en ook om te zien hoe iedereen zichzelf heeft uitgesloofd qua schmink en outfits. Rond 06.30 besloten we dat het tijd werd om naar huis te gaan en, ondanks dat ik vanaf die dag officieel geen verblijfplaats meer had, mocht ik gelukkig een paar uurtjes bij Leandra slapen!

Eerder die dag had de moeder van het ‘au-pair gezin’ mij nog gebeld om te laten weten dat, wanneer het uit zou komen, ik al direct bij hen in zou mogen trekken. En vanaf dat moment wist ik dat het eiland mij ein-de-lijk heeft geaccepteerd. Het leek er heel even op dat ik wéér geen eigen plekkie zou hebben, maar last minute is dat tóch helemaal goed gekomen. Ik weet zéker dat ik hier mag zijn en blijven tot ik besluit naar huis te gaan! De struggle van de afgelopen maanden is álles waard geweest. Na, een soort van, uitgeslapen te hebben bij Lean, reed ik langs de garage waar al m’n spullen stonden en die middag ben ik officieel verhuisd en heb ik dus eindelijk weer een plekje voor mezelf; een basis waar ik al m’n spulletjes bij elkaar heb en waar ik aan het einde van de dag naar kan terugkeren. Per 1 november 2018 ga ik dus door het leven als een au-pair van een gezin met vier kindjes (een tweeling van drie, een jongen van acht en een meisje van tien) en woon ik ergens midden op het eiland bovenop een heeuul hoge berg. Ik heb mijn eigen slaapkamer en badkamer gekregen, krijg een autootje wanneer Polly naar Nederland moet én hun keuken is mijn keuken, dus ik eet mee met wat de pot schaft! Daarnaast, krijg ik voor 15-20 uur in de week oppassen ook nog een vergoeding. Geen gekke deal toch?

Zo startte ik een nieuw hoofdstuk en werd het in diezelfde periode tijd om een vorig hoofdstuk af te sluiten. Door BRAEZ (de kledingwinkel in Ibiza stad waar ik twee maanden werkte) werd een afscheidsetentje georganiseerd en samen met mijn collega’s uit de drie winkels heb ik dus heerlijk gegeten bij Maison le Vrai (een best prijzig restaurant waar we drie gangen mochten uitkiezen. Je begrijpt dat ik het er natuurlijk lekker van heb genomen!) Die volgende dag nog even een evaluatie van de avond / koffietje bij Metropolis in Santa Eularia met mijn lievelingscollega Nicole (want die vertrekt binnenkort naar Nederland) en toen zat het BRAEZ avontuur en officieel op. On to the next!

M’n eerste weekend bij het gezin in huis heb ik al geholpen en de één naar skateboarden gebracht en de ander naar dansen. Zo kwam ik erachter dat die dansschool ook sportlessen geeft en dat ze een gratis introductieweek hadden om buitenstaanders kennis te laten maken met de diverse activiteiten en lessen. Nou, dat vond ik leuk en ik mag inmiddels wel een beetje actief gaan bewegen hier… Dus gedurende de introductieweek heb ik maar liefst vijf (of zes?) lessen gevolgd en uiteindelijk een abonnement aangeschaft! Voor Rayette deed ik een lesje Zumba en een lesje yoga, maar zoals van tevoren gedacht, heb ik me gedurende beide lessen nog nooit zó ongelukkig gevoeld. Zelf voelde ik me prettiger bij HIIT (High Intensivity Interval Training) én Pilates – dat is wat ik nu dus drie keer in de week doe op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend)!

In diezelfde periode werd er, na BRAEZ, nóg een hoofdstuk afgesloten – Leandra had haar Volkswagen Up! namelijk weer ingepakt en de boot geboekt om weer richting Nederland te rijden. Dit kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan, dus hebben we de avond van tevoren nog even heerlijk als vanouds met z’n drieën (K3 – Kleandra, KRayette en KNikki)gegeten Bar Anita (ja, zo heet het echt) in San Carlos. Ja, je raadt het vast al: wéér even een besefmomentje die avond. Ben zó blij dat ik die meiden heb mogen ontmoeten en weet zéker dat we ooit, waar dan ook ter wereld, weer herenigd worden met z’n drieën!

Toen waren Rayette en ik dus ineens met z’n tweeën ‘over’ en hebben we, om daaraan te wennen, de eerste dagen lekker samen doorgebracht. Zo hebben we de nodige series en afleveringen op Netflix onder de loep genomen, heeft ze mij als verrassing een keertje gemasseerd (normaal gesproken moet ik geen polonaise aan m’n lijf, maar potverdikkeme, die meid is goed!) én hebben we een klein weekje allemaal leuke dingen gedaan met één van haar vriendinnetjes die op visite kwam. We zijn bijvoorbeeld op een mooie, zonnige dag naar Cala San Vicente geweest om daar te genieten van de zon (waar ik trouwens nog de ijskoude zee in ben gerend) én waar we heerlijk hebben geluncht bij The Boathouse. Ook ontmoetten we daar een groep mannen en één van die mannen woont sinds een paar maanden op het eiland met zijn vrouw. Zij organiseren een NYE feestje en, geloof het of niet (zo gaat het hier écht op het eiland), hij nodigde ons na een gesprek van 10 minuten uit en nu vieren Rayette en ik dus Oud & Nieuw ergens in een heel mooi huis midden op het eiland (ja, we zijn natuurlijk al even op visite geweest)! Heel grappig ook, want die man is een goede vriend van Tim Akkerman (de ex-zanger van Di-rect die maanden geleden bij mij kwam paardrijden met zijn dochtertje) en die komt die avond dus ook optreden! Haaaa, we hebben er heel veel zin in! Dat het me een vermogen heeft gekost om mijn retourtje van 22 dec – 3 jan om te zetten naar 22 dec – 30 dec, laten we daarom maar even achterwegen… Focus on the fun!

Diezelfde middag nam Rayette me mee naar Jan en Inge; twee mensen die zij heeft leren kennen via haar yogalessen en we werden er uitgenodigd voor een drankje. Héél aardig en héél lief zijn die twee. Ze wonen ook in een prachtig huis in het noorden van het eiland én hebben een heerlijke zwarte labrador, Mazzel. Ik weet zéker dat ik hier vaker terug ga komen!

Omdat Mirelle, Rayette’s vriendinnetje, bij ons was én omdat we het de eerste keer zo ontzettend leuk vonden, besloten we nog een keertje te gaan Aeroyoga’en. Deze keer met een nóg grotere groep: Rayette, Mirelle, Marleen, Inge, Fleur (Inge’s dochters), Lauri, Florianne (later meer over die twee) én ik. Geloof het of niet, maar deze keer ging het écht soepeler dan de eerste keer. Ik denk dat ik langzaam maar zeker een echte professional aan het worden ben… Omdat we er die dag zó lekker in zaten en omdat we het ook gewoon heel gezellig vonden met elkaar, zijn we die avond nog de stad ingedoken voor heerlijke pinchos. Gezellig, met die meiden! Dit groepje chicas belooft nog veel meer gezelligheid!

Via Denise hebben Rayette, Lauri en ik trouwens óók nog een middagje doorgebracht als filmsterren. De crew van de nieuwe film ‘Verliefd op Cuba’ was namelijk op het eiland (om mislukte scenes op nogmaals te schieten) en ze waren op zoek naar figuranten voor de nodige opvulling. Al met al hebben we ruim vier uur lang op een bootje gezeten in de brandende zon en hebben we moeten sjansen met twee acteurs die langs ons bootje liepen. Deze scene, van zo’n 20 seconden, hebben we ongeveer 20 keer over moeten doen. Maar hey, wij klagen niet natuurlijk; zo is het leven van een filmster nu eenmaal! Omdat we toch zo lekker in die flow zaten, hebben Rayette en ik een aantal dagen later Lauri ook uit de brand geholpen: zij had een aantal shots nodig voor haar promotiefilmpje (ze is van One Day Retreat Ibiza) en dus stelden wij ons beschikbaar als ‘modellen’ – hup, die yogalegging aan en gaan met die banaan! Zolang de camera maar niet te lang op mij is gericht, zal niemand zien dat ik er helemaal niets van kan!

Na al het harde werken hebben Rayette en ik onszelf later die week getrakteerd op lekkere hapjes tijdens de Food Factory bij SLUIZ. en ook zijn we, samen met Florianne, losgegaan in de stad tijdens Black Friday. Om onze aankopen van die avond te vieren, schoven we daarna aan tafel met Joëlle, om weer wat fijne pinchos naar binnen te werken! Echt fijn, al die lieve meisjes om mij heen. Ik heb zomaar het idee dat de winter, op deze manier, nog wel eens heel snel voorbij kan vliegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *