Happy birthday to me, kerst in NL en oud&nieuw op IBZ!

Dat de winter voorbij zou vliegen, heb ik van tevoren goed in weten te schatten. Zo was het vóór ik het wist ineens 5 december en ja, ook hier op het eiland komt die goede, ouwe taart gewoon gezellig op visite. Speciaal voor alle Nederlanders op het eiland was er een evenement georganiseerd bij het restaurant van Gare du Nord in San Joan. Marleen (van 24NANNIES) had mij gevraagd of ik zwarte piet wilde spelen en natuurlijk was mijn antwoord ‘ja, ik wil’. Last minute werd er alsnog afgezegd, er waren te veel pieten en te weinig pakken, en dat was achteraf maar goed ook. Begrijp me niet verkeerd, ik ben écht de slechtste niet, maar als ik zwarte piet speel, dan wil ik ook écht zwarte piet spelen (en dus niet met vier bruine sponsvegen op m’n toet de boel op stelten zetten) … Al met al is het zeker wél een geslaagde middag geweest en heb ik gewoon in mijn eigen jurk (ja, inclusief blote benen. Het was namelijk héérlijk weer) meegeholpen met de spelletjes en tussendoor heerlijke Hollandse stamppot gegeten.

Ook wen ik steeds meer aan mijn leventje als au-pair. Ondanks het feit dat het ‘zelf eten pakken’ nog steeds niet in mijn systeem zit (ik heb me er inmiddels bij neergelegd, dat gaat ook echt niet meer komen), wordt de band tussen de vier kindjes en mij steeds fijner en gezelliger. De tweeling komt nu zelfs soms gewoon even bij mij op visite om een kusje of knuffel te geven. Een mooier compliment dan dat is er denk ik niet! Daarnaast hou ik mijzelf lekker bezig. Met gemiddeld 15 tot 20 uur in de week oppassen, heb ik heel veel vrije tijd over waarin ik eigenlijk probeer om alleen maar leuke dingen te doen. Zo sport ik nog steeds (!) drie keer in de week (2x pilates en 1x HIIT), ben ik een aantal keer naar een honden rescue geweest om te helpen, ontdekte ik de rommelmarkt in San Jordi: serieus, dat ik dit nog mee mag maken op het eiland. Op deze rommelmarkt (die het hele jaar door plaatsvindt op zaterdagochtend/middag), vind je gewoon dingen voor €2,- of zelfs nog minder. Ja, echt waar. Inmiddels ben ik er al een aantal keer geweest en heb er de leukste dingen weten te scoren! Misschien moet ik er zelf ook maar eens een kraampje huren voordat ik het eiland verlaat…

En toen maakte Sinterklaas ruimte voor de Kerstman en stond ik samen met Marleen ineens naast een immens grote kerstboom op Vara de Rey (het plein dat wordt gezien als het hart van het oude centrum). Sterker nog, er was niet alleen een boom aanwezig, ook stonden er een stuk of 15 stalletjes met de meest lelijke kerstprullaria die ik ooit heb gezien. Op zich wel eens lekker, want de drang om iets te kopen was hierdoor niet aanwezig en tóch pikten we zo heel spontaan het échte kerstgevoel even mee! Marleen en ik sliepen een paar dagen in het huis van Don en Floor (een stel dat hier sinds een aantal maanden woont en aankomend seizoen iets té vets en té cools gaat introduceren). Zij waren een aantal nachten naar Nederland en dus waren we de ideale personen om even op het huis te passen. Heerlijk, want het huis staat op nog geen 10 minuten loopafstand van het strand vandaan en dus zijn we een ochtendje lekker wezen uitwaaien. Daarnaast is Marleen eigenlijk altijd (niet overdreven) zó dedicated met haar bedrijf bezig, dan ze mij inspireerde en ik met Knap Stukkie Tekst ook écht stappen heb gemaakt in die paar dagen (denk bijvoorbeeld aan een heel tof Instagram account, yeehaa)!

Ook kwam Carmen, een vriendin/collega van Marleen, voor een paar dagen naar Ibiza en met z’n drieën hebben we ons goed weten te vermaken. Van een markt op de kinderboerderij, tot een meeting/heerlijke lunch bij Jan en Inge. En van Talamanca beach, tot koffie (en oké, ook lunch) bij Cappuccino. Helemaal gezellig!

In de aanloop naar kerst had de tweeling een voorstelling op school en werd ik gevraagd om te komen kijken. Zó schattig om al die kleine kindjes in kerstpakjes het podium op te zien lopen! En misschien nog wel het allergrappigst dat ze, toen we thuiskwamen, weer heel snel de pietendans wilde doen (die heb ik ze namelijk geleerd en dat is in de loop van de tijd een ware hit geworden bij ze). In diezelfde week heb ik trouwens ook nog gepast op een kindje van mensen die ik nog niet eerder had ontmoet. Alhoewel ik hier in Nederland niet echt meer op zit te wachten, moet ik zeggen dat ik het op het eiland toch wel heel fijn vind om te doen: zo kom je nog eens ergens, ontmoet je nog eens mensen én, boven al, is het weer een lekker extra zakcentje!

Op een zondag in december stond er een wandeling op de planning samen met Inge. Om die reden vroeg Inge mij of ik het wellicht leuk vond om bij haar en Jan te komen eten, en als ik er dan toch was, kon ik net zo goed blijven slapen! Nou, daar heb ik natuurlijk geen nee op gezegd, want Jan kan héérlijk koken en daarnaast is het allesbehalve eens straf om in hun mooie finca te mogen zijn. Zo dook ik, samen met mijn logeertas, de auto in, ben ik heerlijk in de watten gelegd (net een mini-vakantie), hebben we een prachtige wandeling gemaakt op zondagmiddag én hebben we prachtige, ‘verse’ kersstukjes gemaakt!

En toen was het 18 december. Mijn verjaardag! Ondanks dat ik natuurlijk niet thuis was om het te vieren heb ik me écht ontzettend jarig gevoeld! In de ochtend heb ik samen met Joëlle en Lauri een wandeling gemaakt (ja, weer gewandeld. Het wordt nog eens wat met mij) en hebben we daarna lekker gebruncht bij Can Guimo in San Joan. Op diezelfde dag kwam Rayette terug uit Nederland en dus hebben we heerlijk bijgekletst tijdens een uitgebreide lunch bij La Paloma, ook in San Joan. Als verrassing had Rayette kaarten en cadeautjes meegenomen van o.a. mijn ouders, zusje en opa en oma én had ze zelf ook nog een aantal cadeautjes voor mij gekocht. Ha, snap je het nu? Ik voelde me écht jarig! In die week zijn we, Rayette, Inge, Florianne en ik, trouwens ook nog uit eten geweest (onbeperkt sushi in Ibiza stad!!) om m’n verjaardag te vieren. Oh zo lekker en oh zo gezellig!

Een aantal dagen na mijn verjaardag vloog ik naar huis voor kerst. In principe was het de bedoeling dat ik ook met oud en nieuw in Nederland zou zijn, maar een dag nadat ik m’n retourticket had geboekt, werden we uitgenodigd voor een NYE-feestje op het eiland. Je begrijpt… dat móést ik natuurlijk meemaken en dus boekte ik mijn terugvlucht om van 3 januari naar 30 december. Aangekomen in Barendrecht kreeg ik direct weer een stapel cadeaus en kaarten voor m’n neus geschoven. Dit keer cadeautjes (+ een waanzinnig gedicht) van Michelle en Karlijn, een mega kaart van Koen met het bericht dat ik als cadeau een activiteit mag uitkiezen in Canada (!!), een lieve kaart van mijn schoonmoeder en nóg een cadeautje van Rayette. Het kon niet op! De week in Nederland was weer heel fijn (dat kan ook eigenlijk niet anders met zoveel lieve familie en vriendinnetjes). Cake bij opa Koopmans, verjaardags-lunchen bij Arzu in Rotterdam Noord met Eline, kerstdagen in Barendrecht en Zandvoort, een dagje Rosada en derde kerstdag bij Thomas, Daisy, Jesse en Senn. Mijn laatste volle dag in Nederland bracht ik door in Amsterdam met Michelle en Karlijn. Als verrassing zijn we uit eten geweest én vervolgens in een bootje van het Amsterdam Light Festival gestapt. Zo gezellig om weer met die meiden op stap te zijn en om ruim twee uur lang een bankje in een bootje te delen (inclusief onbeperkt glühwein). Een avondje om niet snel te vergeten!

Ik zou het bijna vergeten, maar ook ben ik nog langs geweest in mijn huisje in Hillegersberg. Aangezien ik hier op het eiland niet heel veel warme kleding heb, reed ik even langs m’n huis om wat truien op te halen. Ook direct, voor het allereerst, kennisgemaakt met degene die mijn huis de afgelopen maanden heeft gehuurd. We appten natuurlijk wel regelmatig, maar we hadden elkaar nog nooit in het echt gezien, dus dat was wel erg leuk. Een heel lieve vrouw die gelukkig héél goed op mijn huisje heeft gepast en het spik en span heeft achtergelaten voor mijn ouders! Want ja, inmiddels wonen mijn ouders in Hillegersberg: het huis in Barendrecht is verkocht en het nieuwe appartement in Rotterdam moet nog worden gebouwd, waardoor Vila Hilly is gedoopt tot ‘tussenstop’. Dat betekende dan natuurlijk ook gelijk dat ik afgelopen december, na bijna 20 jaar, voor de allerlaatste keer in het huis in Barendrecht heb geslapen. Heel gek en heel raar, we hebben daar zoveel meegemaakt met zijn allen! Maar aan de andere kant is het ook goed; het moest er tenslotte toch een keer van komen…

Weer terug op Ibiza ben ik gelijk weer aan het wandelen geslagen (deze keer stond Pou des Leo op de planning met Don, Floor en Rayette) en hebben we het onwijs naar ons zin gehad op oudjaarsavond. Om nog maar niet te beginnen over de nieuwjaarsduik de volgende dag… Dat was ook om te gieren!! En gelukkig niet zo koud in 20 graden (sorry)!

Een gedachte over “Happy birthday to me, kerst in NL en oud&nieuw op IBZ!”

  1. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Geniet er nog maar even van want voordat je het weet zit je in Canada en moet je nog veel meer wandelen dan je tot nu toe gedaan hebt.
    Plak voortaan wel even een andere foto ertussen als je met je vader bent. Lijkt nu net of ik altijd lig te slapen. Kus van mij en nog heel veel plezier met al je vrienden op Ibiza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *