Stiekem naar NL, kerstfeest in Canada én we got a campervan!

Na mijn geweldige vierdaagse reis naar Amerika werd het weer hoog tijd om iets te gaan doen met álle boys! We pakten onze trucks en zijn vervolgens naar Crowson Lake gereden. De off-road weg naar het meer was heftiger dan die naar Wormy Lake en vooral het laatste stuk was echt een uitdaging; er was daar namelijk een heel grote diepe plas waar we met de trucks doorheen moesten rijden om bij het eindpunt te komen. Gelukkig was mijn truck nét hoog genoeg om er met genoeg vaart doorheen te kunnen rijden. We hadden de kano en de kayak mee en ook de hengels en aanmaakblokken voor een goed vuurtje achterin de bak gegooid. Niet te vergeten de pijl en boog van Shyloh die hij in Noorwegen heeft gekregen van een boogmeester waar hij vroeger werkte. Uiteraard hebben we hier en daar wat geschoten met de pijl en boog en ook lekker gevist. Er was genoeg vlees voor op de BBQ en het was prachtig weer. We hebben volop genoten met elkaar! Het weekend daarop had ik heel andere plannen…

Een aantal dagen later ben ik namelijk als verrassing naar Nederland gevlogen! Alleen Nikki wist van mijn komst, want het was natuurlijk wel de bedoeling dat zij er dan ook zou zijn vanuit Ibiza! We hadden het goed geregeld: Nikki landde die woensdag om 11.50 uur en zelf kwam ik aan om 12.05 uur. Eigenlijk was mijn plan om écht fulltime in Canada te zijn, maar mijn moeder heeft plots een zware operatie moeten ondergaan en ik wilde er daarom heel graag voor haar zijn. Zij is er tenslotte ook altijd voor mij wanneer ik haar nodig heb. In totaal ben ik twee volle weken in Nederland geweest en op de eerste dag heb ik Nikki dus, na een half jaar, eindelijk weer gezien! Ze was zonder dat ik het wist naar mijn bagageband gelopen en mij dus flink verrast. Wat was ik blij om haar weer te zien. Het was een heel gek gevoel, maar tegelijkertijd ook onbeschrijflijk mooi. Na samen een sappie te hebben gedronken in een café op het airport zijn we in de bus gestapt richting Mijdrecht om mijn moeder te verrassen. Nikki ging in haar eentje naar binnen en drie minuten later belde ik aan. Ik heb mijn moeder nog nooit zó verrast gezien. Ze kon het echt niet geloven dat ik voor de deur stond! Heel toevallig kwam mijn oma even later voorbijgelopen en zag mij toen in de keuken staan. Die snapte er natuurlijk ook helemaal niets van en later die middag hebben we mijn opa en Patrick ook verrast. Die donderdag en vrijdag hebben Nikki en ik lekker uitgeslapen en alleen maar leuke dingen gedaan. Zo zijn we op vrijdag o.a. een dagje naar Amersfoort geweest. Er stond namelijk een volgende verrassingsactie op de planning…

De familie van Nikki gaat namelijk ieder jaar naar een vakantiepark om familieweekend te vieren. Heel leuk dat, dat precies viel in die week dat Nikki en ik samen in Nederland waren (al hadden we dat stiekem ook wel een beetje zo uitgestippeld natuurlijk)! In mijn moeders autootje reden we richting Voorthuizen (met dus een tussenstop in Amersfoort) en uiteindelijk kwamen we rond etenstijd aan. Weer ging Nikki als eerste naar binnen en deze keer bleef ik nog wat langer wachten. Op het moment dat ik langs het huisje liep, spotte Amber (het zusje van Nikki) mij en ik heb haar nog nooit zo hard horen roepen. “NEE, NEE, NEE!!!!!”, het was net of ze een spook voorbij had zien komen, haha! Ik ben toen natuurlijk snel naar de deur gelopen en weer begreep niemand er iets van. Meike (het nichtje van Nikki en Amber) sprong in mijn armen en Amber, Xandra (mijn schoonmoeder) en Astrid (de tante) begonnen zelfs te huilen. Het was één grote chaos! Eindelijk waren we weer compleet en het familieweekend kon beginnen. We hebben het heel gezellig gehad met zijn allen en de dagen zijn voorbij gevlogen! Na het familieweekend zijn Nikki en ik nog een dagje naar Rotterdam geweest (waar ik eindelijk Timberlands heb gekocht)! en toen zat onze vakantie samen er alweer op…

De rest van mijn vakantie in Nederland heb ik een aantal collega’s van de politie opgezocht en ook ben ik langs geweest bij mijn collega’s van de meubelmakerij. Wéér heel veel verbaasde gezichten. Nikki bleef namelijk maar een klein weekje in Nederland en vertrok samen met Tess, haar nicht, weer richting Ibiza. Deze keer was het dus aan mij om haar naar de airport te brengen en uit te zwaaien…

Na twee weken Nederland was het voor mij ook weer tijd om in het vliegtuig te stappen. Na afscheid te hebben genomen van mijn moeder, bracht Niels mij naar het vliegveld. Mijn eerste dagen thuis voelden heel vreemd, alsof mijn leven in Canada nooit was gebeurd en het gewoon één grote droom was. Het is fijn om je familie en vrienden weer te zien en binnen no time raak je weer gewend aan het ‘normale’ leven. Weer terug naar Canada voelde dan ook best als een soort van hoge drempel waar ik overheen moest. Gelukkig, eenmaal weer aan het werk in Canada, voelde ik mij weer helemaal thuis en was het alsof ik nooit was weggeweest.

Ik had veel te doen die weken: het werd winter en dat betekende dat het dé tijd was om op zoek te gaan naar een camper voor tijdens de droomreis die Nikki en ik per mei gaan maken. Natuurlijk was ik al een tijdje aan het researchen, maar nu werd het ook echt tijd om campers in real life te gaan bekijken. Uiteindelijk vond ik een heel toffe camper op Craigslist (een soort van Marktplaats), waar ik een aantal dagen later naartoe ben gereden. Hij stond in Vancouver en werd aangeboden voor een mooie prijs. Toen ik bij de camper aankwam voelde ik gelijk dat dit dé camper was voor Nikki en mij. Van buiten ziet ‘ie er tof uit en ook de binnenkant is geweldig. Omdat ik verder niet heel veel kennis heb van auto’s, besloot ik de tweede keer één van mijn huisgenoten mee te nemen. Hij weet veel van auto’s en was dan ook in staat om mij te vertellen of dit een goede aankoop zou zijn. Nikki en ik hebben de afgelopen maanden hard gespaard, dus het zou zonde zijn als we een miskoop zouden doen. Gelukkig, na een inspectierondje, keurde hij de camper goed en heb ik de deal gesloten: Nikk en ik hebben een camper! Het is een veertig jaar oude Ford die luisterde naar de naam Judy. Ik zeg expres ‘luisterde’, want Nikki vond Judy een stomme naam en heeft ‘m gedoopt tot Harvey! Na Teksie (de gele taxi in Australië), Freddie (de Mini Cooper in Nederland), Polly (de Twingo waar Nikki mee naar Ibiza is gereden) én The Beast (mijn truck hier in Canada) kunnen we nu dus Harvey de campervan toevoegen aan ons lijstje! Hier en daar moet er nog wel e.e.a. gebeuren aan de camper, maar dat houdt mij lekker bezig gedurende de koude winterweekenden, toch? De voorbereidingen op onze reis zijn in ieder geval in volle gang. Nu moet alleen Nikki nog deze kant op komen voordat ons avontuur kan beginnen!

In december, gedurende de aanloop naar kerst, werd er een bedrijfsfeest georganiseerd door mijn werkgevers. Twee keer per jaar vindt er zo’n feestje plaats en nu was het dus tijd voor de wintereditie! Iedereen werd gevraagd om een cadeautje t.w.v. 10 dollar te kopen en op de avond zelf moesten er nummertjes worden getrokken. Het was namelijk een spel en wanneer jouw nummertje werd getrokken, mocht je een cadeautje onder de boom vandaan halen, óf het cadeau van iemand anders stelen. Uiteindelijk, na een gezellige avond, ben ik naar huis gegaan met een luxe shampoo box. Was hier best blij mee, want shampoo is hier namelijk ontzettend duur en zo hoef ik het zelf voorlopig even niet te kopen!

Na het spel was er een lopend buffet en ontvingen we, als kerstcadeau van onze werkgevers, allemaal een sweater met logo van het bedrijf: een goede trui om in te werken! Na het kerstfeest zijn we met zijn allen naar The Legion geweest: een discotheek in Roberts Creek. Het thema was electronical dubstep en ik heb nog nooit zo’n raar feest gezien. Letterlijk iedereen was totaal van de kaart, sommigen waren verkleed als engel en er liep zelfs een man rond in alleen zijn onderbroek. Ook waren er shows tussen de muziek door. Zo reed er een jongen in een elfenpak op een mini-fietsje via een schans het podium af en waren er drie vrouwen die in zwarte pakken demonen speelden en met vuurringen zwierden. Nou, schiet mij maar lek… Het was in ieder geval een geweldig feest om de avond mee af te sluiten!

In dit blog heb ik helemaal niet geschreven over mijn werk. Ik zal er dan ook voor zorgen dat mijn volgende blog alleen maar gaat over mijn werk, wat ik meemaak tijdens werkuren én wat ik allemaal leer en maak. Ik kan je nu wel alvast vertellen dat ik enorm veel heb geleerd in de afgelopen paar maanden, waardoor ik heel veel ervaring heb opgedaan rondom alles wat er komt kijken bij het bouwen van een huis. Niets is hier te gek en ik leer hier echt van alles: van het storten van beton, tot het dichtmaken van het dak. Je leest het in mijn volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *